Ryggskadan hindrade Federer

Det blev Rafael Nadal som vann den laddade matchen mot sin stora rival Roger Federer. Den schweiziske världstvåan kunde aldrig ge ordentligt motstånd och Nadal kunde vinna med setsiffrorna 6-4, 6-2.

I natt spelades en stekhet kvartsfinal mellan schweizaren Roger Federer och den comebackande spanjoren Rafael Nadal. Den 26-årige Mallorcasonen har ett tungt 2012 bakom sig som han till stora delar fick se förstörd på grund av en knäskada. Allt började i Wimbledon då Rafael Nadal väldigt överraskande förlorade mot en spelare rankad nummer 100 i turneringen. Spanjoren försvann således redan i den andra omgången och det var första gången Nadal förlorade så pass tidigt i en Grand Slam-turnering. Bara några veckor tidigare hade den 26-årige världsstjärnan vunnit säsongens andra Grand Slam, Franska Öppna. Inför OS i London, där han dessutom skulle försvara sitt guld från Peking 2008, tvingades Nadal att lämna återbud bara en vecka innan turneringen skulle dra igång. Han var förutom regerande mästare även utsedd att bara Spaniens flagga under invigningsceremonin. Han har i efterhand beskrivit det som det tyngsta ögonblicket i hans karriär.

Nadal spelade sedan inget mer under 2010 och först i februari 2013 var spanjoren tillbaka på tävlingsbanan. Han har sedan dess spelat i tre turneringar, varit i final i samtliga och vunnit två av dem. I den pågående Mastersturneringen i Indian Wells ställdes han i natt mot sin gamle rival Roger Federer. Den här gången var det schweizaren som drogs med skadeproblem och hans ryggsmärtor gjorde att Baselsonen aldrig kunde ge Nadal en riktig match. På bet365 kan du följa tennis online och nu pekar många ut comebackande Rafael Nadal som en stark kandidat till segern i Indian Wells. Den stora favoriten enligt de flesta odds är dock den serbiske världsettan Novak Djokovic. I turneringen återfinns dessutom världstrean Andy Murray som till skillnad från Nadal hade en strålande avslutning på förra årets säsong.

Leave a Reply