Nadal vann på hemmaplan

Rafael Nadal fortsätter att visa storform inför säsongens andra Grand Slam-turnering, Franska Öppna. Under söndagen bärgade spanjoren en ny till inför hemmapubliken i Madrid sedan han besegrat Stanislas Wawrinka i finalen.

Den spanske 26-åringen har verkligen gjort en stark comeback efter nästan sju månaders skadefrånvaro. Hans skadeelände började under sommaren 2012 då han först fick lämna Wimbledon redan i den andra omgången. Det var då första gången Rafael Nadal försvann så pass tidigt ur en Grand Slam-turnering och efter det meddelade han att han skulle missa OS i London på grund av en gammal knäskada som hindrat honom under en tid. Det slutade dock inte där. Nadal missade sedan även US Open i slutet av augusti och ställde senare in hela säsongen. Först i februari 2013 var han tillbaka på tennisbanan, men sedan sin comeback har 26-åringen radat upp segrar och imponerat stort. Under helgen kom en ny titel då han vann grusturneringen i Madrid efter att ha finalbesegrat schweizaren Stanislas Wawrinka i raka set med siffrorna 6-2, 6-4.

Grusspecialisten från Mallorca tog därmed sin 40:e titel på sitt favoritunderlag, vilket är fler än någon annan spelare mäktat med genom alla tider. Därför har det inte gått att missa om du följer tennis online den debatt som råder kring Rafael Nadals seedning inför Franska Öppna i början av juni. Han vann turneringen i fjol och har totalt vunnit på Roland Garros vid åtta tillfällen, men trots det kliver spanjoren, som enligt odds är storfavorit till att vinna i år igen, in som fjärde- eller femteseedad. Många hävdar att tävlingskommittén borde ändra på reglerna kring seedning, eller åtminstone göra ett undantag. Det kommer dock inte att ske och därför kan de högst seedade spelarna, Novak Djokovic och Roger Federer, tvingas att spela mot Nadal redan i en kvart- eller semifinal. Det är Nadals långa skadefrånvaro som gjort att han missat att plocka in flera ATP-poäng och därför hamnat en bit efter på världsrankingen.

Leave a Reply