Nadal kommer inte seedas högre

Rafael Nadal har imponerat stort sedan comebacken i februari. Därför vill många se spanjoren högre rankad i Franska Öppna där han ska försvara sin titel från i fjol, men tävlingskommittén tänker inte göra några undantag i reglerna.

Den 26-årige spanjoren var borta från tennisbanan i över sju månader på grund av en knäskada. Det började under sommaren 2012 då han försvann redan i den andra omgången i Wimbledon, vilket var första gången i hans karriär som han fick lämna en Grand Slam-turnering så pass tidigt. Inför OS-turneringen bara någon vecka senare meddelade Rafael Nadal att han inte skulle medverka på grund av en gammal knäskada. Det visade sig senare att skadan var betydligt allvarligare än många först befarat och det blev således inget mer spel under hela säsongen 2012. Nadal kunde äntligen göra comeback i februari och har sedan dess imponerat stort med flera turneringssegrar. Därför menar många att det känns larvigt att 26-åringen ska vara fjärde- eller femteseedad i Franska Öppna som drar i gång om en dryg månad. Flera tennis nyheter har rapporterat om att Nadal faktiskt borde bli högre rankad och att tävlingskommittén borde göra undantag i regelboken. Spanjoren vann inte bara på Roland Garros i fjol, han har vunnit turneringen i Paris hela sju gånger i karriären och rankas som en av de bästa grusspelarna genom alla tider.

Trots påtryckningar från gamla spelare och nuvarande tennisexperter tänker inte några undantag göras i årets turnering. Därför kommer Nadal bli rankad fyra eller femma inför Franska Öppna. Det betyder att de högst seedade spelarna, Novak Djokovic och Roger Federer, kan stöta på Rafael Nadal tidigt i turneringen. Enligt de flesta odds är det just den 26-årige spanjoren och världsettan Djokovic från Serbien som är de stora favoriterna i årets upplaga av Franska Öppna. Även representanter för turneringen i Paris har uttryckt sina bekymmer kring seedning av Nadal, men menar samtidigt att regelverken är till för att följas och att några undantag inte kommer göras.

Leave a Reply