Nadal ficka slita för segern

Den spanske superstjärnan Rafael Nadal har vunnit grusturneringen i Monte Carlo åtta år i följd. Det innebär 44 raka segrar i den årliga Mastersturneringen, men mot bulgaren Grigor Dimitrov fick han oväntat tufft motstånd.

Tack vare segern över Dimitrov förlängde Rafael Nadal sin segersvit till 45 matcher. Han inledde även kvartsfinalen mot Grigor Dimitrov väldigt övertygande och gick snabbt fram till 1-0 i set med siffrorna 6-2. Men sedan lyfte sig bulgaren rejält och vann det andra setet med samma siffror, 6-2. I det sista setet hade sedan Dimitrov ett jätteläge att gå fram till 5-3 då han fick chansen att bryta Nadal serve. Men i stället höjde den 26-årige spanjoren sitt spel och vann sedan övertygande de sista gamen i matchen. Setsiffrorna kunde tillslut skrivas till 6-2, 2-6, 6-4 i Nadals fördel. Dimitrov fick problem med krampkänningar i slutet, hade svårt att röra sig, vilket ledde till att Rafael Nadal kunde spel ut hela sitt register och avancera till semifinal.

I årets semifinal väntar fransmannen Jo-Wilfried Tsonga. För Rafael Nadal, liksom de andra spelarna, är Mastersturneringen i Monte Carlo väldigt viktigt i förberedelserna inför Franska Öppna som avgörs om en och en halv månad. Om du följt tennis online via bet365 har säkert läst om spanjoren väg tillbaka från förra årets skadehelvete. Det började i Wimbledon under 2012 då Nadal blev utslagen redan i den andra omgången. Det var första gången han försvann så pass tidigt i en Grand Slam-turnering. Det visade sig att han slagit upp en gammal knäskada som sedan höll honom borta hela året och gjorde att han även missade 2013 års första Grand Slam, Australian Open. Nu är Mallorcasonen tillbaka i gammalt gott slag och den mesta sportsbetting har pekat ut honom som favorit i Franska Öppna. Turneringen som Nadal faktiskt vann i fjol och därmed ska försvara sin titel.

Leave a Reply