Nadal fann inspiration – av Ronaldo

Rafael Nadal har precis tagit sig tillbaka efter ett långt skadeuppehåll och nu berättar spanjoren att det var till stor del genom den forne fotbollsstjärnan Ronaldo som han fann inspiration under rehabiliteringsträningen.

Den spanske tennisstjärnan har ett tung senare del av 2012 bakom sig. Han försvann ur Wimbledon redan i den andra omgången och meddelande efter turneringen att han dragits med en knäskada. Samma knäproblem gjorde att den dåvarande världstrean tvingades att tacka nej till OS i London där han dessutom var utsedd att vara Spaniens flaggbärare under invigningsceremonin. Nadal har i efterhand beskrivit det återbudet som det värsta ögonblicket i sin karriär. I slutet av sommaren trodde många att 26-åringen skulle göra comeback i säsongens sista Grand Slam-turnering US Open, men även den gången tvingades Rafael Nadal att lämna återbud. Om du följt tennis online via bet365 under året har du säkert redan läst om spanjorens kamp för att ta sig tillbaka till tennisbanan.

Nu avslöjar han själv att han fann mycket av sin inspiration under den mörka tiden genom den före detta brasilianska superstjärnan i fotboll, Ronaldo. Den 36-årige anfallaren gick själv igenom flera svåra knäoperationen men lyckades alltid ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Nadal är sedan tidigare ett stort fan av Real Madrid där brassen spelade mellan åren 2002 och 2007. Den spanske tennisstjärnan beskriver Ronaldo som en av de bästa, kanske till och med den bästa, fotbollsspelaren genom alla tider. Det var via hans tidigare framgångar trots knäskador som fick spanjoren att träna ännu hårdare de dagar det var extra jobbigt.

Under sin skadefrånvaro har den tidigare världstrean halkat ner till en femte plats på ATP:s världsranking, men den mesta sportsbetting tror att Rafael Nadal ganska snabbt kommer ta sig tillbaka bland de fyra främsta i världen. Just nu har han David Ferrer, Andy Murray, Roger Federer och Novak Djokovic framför sig på rankingen.

Leave a Reply