Federer visar toppform

Säsongen har precis inletts men redan nu visar den schweiziske världstvåan Roger Federer upp riktigt fint tennisspel. I Rotterdams ATP-turnering imponerar 31-åringen så hår långt.

Visserligen ställdes inte Roger Federer mot någon av de högst rankade spelarna under sin första match i ATP-turneringen i Rotterdam. I stället var det 64-rankade slovenen Greg Zemlja som stod för motståndet. Slovenen hade aldrig någon chans mot den forna världsettan som vann komfortabelt med setsiffrorna 6-3, 6-1. Turneringen spelas inomhus på hardcourt-underlag vilket alltid är en omställning för spelarna de inledande matcherna. Trots det visade schweizaren stundtals upp bländande tennis och betting pekar ut Baselsonen som en given favorit till att vinna turneringen.

Under fjolåret gjorde Federer något av en comeback efter att ha varit uträknad efter 2011. Många trodde att den 31-åringen efter flera år på absolut toppnivå gjort sig och att ett tronskifte skett där serben Novak Djokovic är den nya giganten inom tennisvärlden. Visserligen är det fortfarande den 25-årige serben som är rankad först på ATP:s lista, men under 2012 tog Federer under sensommaren och hösten tillbaka tronen som världsetta. Han vann säsongens tredje Grand Slam-turneringen Wimbledon efter finalseger över hemmaspelaren Andy Murray och följde upp det med fortsatt fint spel resten av säsongen. Dock valde Federer att stå över vissa turneringarna för att orka spela ATP-slutspelet vilket ledde till att han tappade viktiga rankingpoäng och därför fick se sig passerad av Novak Djokovic. Om du vill följa tennis online ska du besöka bet365. Federer är redo för flera stora titlar i år och trots att han redan vunnit otroliga 76 titlar under sin karriär är inte schweizaren mätt på framgång. Det är möjligt att de yngre toppspelare Novak Djokovic, Andy Murray och Rafael Nadal har fått Roger Federer att få tillbaka det där extra suget som krävs för att prestera på absolut toppnivå.

Leave a Reply