Federer tappar rankingen

Roger Federer förlorade väldigt överraskade mot japanen Kei Nishikori i Madrids ATP-turnering och tappar med därmed sin plats som världstvåa inför säsongens andra Grand Slam i Franska Öppna.

Många rankar den 32-årige schweizaren Roger Federer som en av tidernas främste tennisspelare. Han är också den spelare genom alla tider som vunnit flest turneringar, men i veckan gick miste om chansen att bärga en ny titel då han något överraskande förlorade mot Kei Nishiori i Madrid. Turneringen var Roger Federers första framträdande sedan Indin Wells för sju veckor sedan. Baselsonen har dragits med vissa skadeproblem och valde därför att avstå en rad turneringar under våren. Väl tillbaka på banan blev det en jobbig resa mot japanen Nishikori. Federer förlorade det första setet med 6-4, men svarade sedan för ett starkt andra set där han vann klart med siffrorna 6-1. I det läget lades en hel del betting på att schweizaren även skulle vinna det tredje och avgörande setet, dock visade sig Kei Nishikori var riktigt stark då japanen stormade fram och spelade storstilad tennis när det gällde som mest. Nishikori kunde vinna det tredje setet med klara 6-2 och därmed avancera i grusturneringen i Madrid.

Förlusten i veckan betyder inte bara att det är färdigspelat i Madrid, utan gör även att Federer tappar sin position som världstvåa på ATP:s rankinglista. Nyheten att schweizaren passeras av skotten Andy Murray har täckts av de flesta sajter som skriver om tennis online och kan bli väldigt viktigt i seedning och lottningen inför Franska Öppna som avgörs i början av juni. Turneringen i Paris är säsongens andra Grand Slam och för Federer fortsätter jakten på en ny stor titel. Årets första Grand Slam, Australian Open, vanns av världsettan Novak Djokovic. Han pekas, tillsammans med den regerande mästare Rafael Nadal, ut som stora favoriten till att vinna på gruset på Roland Garros i Paris.

Leave a Reply