Federer kan hantera smärtan

Roger Federer svarade för en stark säsong i fjol då många hade räknat ut schweizaren i den absoluta världstoppen. Under inledningen av 2013 har stjärnan dragits med ryggproblem, men ändå fortsatt att leverera.

Efter en – med Federers mått mätt – svag säsong under 2011 trodde mycket betting att den 31-årige schweizaren hade gjort sitt i den absoluta världstoppen. Flera yngre förmågor har slagit sig in på världsscenen de senaste åren och under 2011 och 2012 är det framför allt serben Novak Djokovic som dominerat sporten. Sedan tidigare har spanjoren Rafael Nadal varit med och utmanat Roger Federer och det senaste året har även skotten Andy Murray slagit sin i världstoppen. Men i stället för att sänka den tidigare världsdominanten Federer har schweizaren höjt sitt spel i takt med den tuffare konkurrensen. I fjol vann Baselsonen i Wimbledon och imponerade spelmässigt under hela sommaren. Det var även då han återtog titeln som etta på ATP:s världsranking från Djokovic.

Dock var det serben som fick avsluta fjolåret som världsetta sedan han vunnit flera viktiga turneringar i slutet av säsongen samtidigt som Federer valde att avstå turneringar som kunde gett honom viktiga rankingpoäng. Han har genom sin karriär varit förskonad från allvarliga skador, men de senaste åren har schweizaren fått problem med sin rygg. Sedan han tvingades avbryta en match mot James Blake under 2008 på grund av smärtor har han jobbat kontinuerligt med ett rehabilitera sin rygg. Om du vill följa tennis online kan du göra det på bet365, där det även går att läsa om schweizaren kamp mot ryggsmärtorna. Han berättar att han lärt sig hantera problemet och att det i dag inte påverkar hans problem.

Leave a Reply