En varningens finger!

Spelade idag tennis med Marika och vi pratade då lite om strängning, Marika hade köpt ett nytt rack(Babolat Pure Drive Gt) för ett och ett halvt år sedan, men ej strängat om sedan dess.

Ingen fara tänkte jag, rack brukar ju oftast komma med en syntet eller en multifilament, men det kan vara läge att stränga om.

Ve till min fasa när jag läser på strängarna: “Babolat Hurricane…”
Strängarna som satt i var alltså fabrikssträngade med polyester-strängar, och jag blir rent ut sagt förbannad över att racket faktiskt är köpt av en så kallad “proshop” där de bör ha koll på grejerna, och att ingen nämnt för henne att hon SKALL byta så fort som möjligt(vem vet hur länge de satt i innan köpet). Kändes som om strängbädden var lika hård som en gummiklubba, Marika måste ha en armbåge av stål…

Nu är i alla fall racket nysträngat med Babolat Syntetic Gut(25/24 kg), vilket är en billig och bra utgångspunkt, får se vad hon tycker om den, eller om vi ska gå in på lite dyrare multifilament.

Så en varningens finger!
Köper ni från butik, oavsett om det är en proshop eller begagnat, se till att kolla vad det är för strängar, och har ni ingen större koll så se till att det är antingen “syntetic gut” eller “multifilament”. Är det polyester så se till att få det omsträngat så fort som möjligt.

Leave a Reply