Djokovic kan missa Monte Carlo

När Serbien spelade mot USA i Davis Cup skadade sig världsettan Novak Djokovic. Nu riskerar 25-åringen att missa den stundande Mastersturneringen i Monte Carlo som är viktig i förberedelserna inför Franska Öppna.

Novak Djokovic har dominerat världstennisen de senaste två åren. Han inledde även årets säsong på bästa tänkbara sätt då han vann den första Grand Slam-turneringen, Australian Open. När han under den gångna helgen spelade i Davis Cup för sitt Serbien skadade han sin fotled illa och efter noggrannare undersökningar kunde det serbiska läkarteamet visserligen konstatera att det inte handlade om någon allvarlig skada på ledbandet eller ledbandet. Nu kan bara tiden utvisa om Novak Djokovic hinner komma i form till nästa veckas Mastersturnering i Monte Carlo. Det är en viktig turnering i förberedelserna inför årets andra Grand Slam i Franska Öppna eftersom även turneringen i Monte Carlo spelas på grus. De som följer tennis online via bet365 har kunnat läsa 25-åringens förhoppningar att komma i tillbaka till turneringsstarten i Monte Carlo.

Han är alltjämt etta på världsrankingen och har imponerat stort under inledningen av årets säsong. Trots de oroväckande TV-bilderna i samband med skadan i Davis Cup-mötet mot USA ska serbens medverkan i Franska Öppna inte vara i fara. Han har revansch att utkräva både i den stundande Mastersturneringen och på finalbanan på Roland Garros i Paris. I fjol förlorade finalen i Monte Carlo mot spanjoren Rafael Nadal med setsiffrorna 1-6, 3-6 och föll dessutom i finalen av Franska Öppna under 2012 mot samme Nadal. Den mesta betting pekar förstås ut Novak Djokovic som en av stora förhandsfavoriterna i Franska Öppna, men även i Monte Carlo om han nu kommer till spel. Det återstår drygt 1,5 månader till starten av säsongens andra Grand Slam-turnering och trots att han går skadad just nu finns det nästan inget som talar för att 25-åringen kommer missa tennisfesten i Paris, framför allt med tanke på de positiva beskeden från röntgenundersökningen.

Leave a Reply