Borg hyllar Rafael Nadal

Den svenske tennislegenden Björn Borg rankas som en av de bästa spelarna genom alla tider. Nu passar han på att hylla den spanska stjärnan Rafael Nadal för dennes fantastiska uppvisning på grus.

Om några veckor drar säsongens andra Grand Slam-turnering, Franska Öppna, i gång och där är förstås spanjoren Rafael Nadal en av de stora favoriterna. Trots att 26-åringen ”bara” är seedad på fjärdeplats inför avgörandet på Roland Garros är den mesta betting på bet365 övertygade om att Nadal kommer att slåss om titeln i Paris. Han vann turneringen under förra året och har totalt vunnit grusturneringen vid sex tillfällen och anses av många vara den bästa grusspelaren genom alla tider. En som även nämns i de sammanhangen är den svenske legenden Björn Borg. Södertäljesonen hade fram till förra året rekordet i antalet segrar i Franska Öppna, men fick då se sig passerad av Rafael Nadal.

Nu passar Borg på att hylla den 26-årige spanjoren för hans fantastiska spel på favoritunderlaget. Den svenske ikonen är extra imponerad över hur snabbt Nadal har tagit sig tillbaka till den absoluta toppen efter sju månaders skadefrånvaro. 26-åringens skadeelände började under sommaren 2012 och det var en väldigt besviken världsstjärna som missade chansen att försvara sitt OS-guld i London. Men eländet slutade inte där utan Rafael Nadal missade även US Open i slutet av augusti och senare valde han att ställa in hela säsongen.

I februari var Mallorcasonen tillbaka på tävlingsbanan och har sedan dess radat upp turneringssegrar. I helgen som gick vann Nadal inför hemmapubliken i Madrid och följer du tennis online har du säkert följt diskussion kring seedningen av Nadal inför Franska Öppna. Många menar att han borde vara högre seedad än fyra, men eftersom han varit borta från spel länge har han även missat att spela in ATP-poäng. Några undantag kommer inte göras i Franska Öppna och Nadal får nöja sig med den seedning som är, men kan kanske glädjas åt de fina lovorden han får av svensken Björn Borg.

Leave a Reply